|

Ανάληψη χωρίς κάρτα

Nέα υπηρεσία που βασίζεται αποκλειστικά στα εναλλακτικά δίκτυα είναι το «Λεφτά στο λεπτό» της Τράπεζας Πειραιώς. Η εν λόγω υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας μετρητά σε οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή..  Ο παραλήπτης, ο οποίος δε χρειάζεται να είναι πελάτης καμίας απολύτως τράπεζας παραλαμβάνει τα χρήματα από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς,  άμεσα και δίχως τη χρήση κάποιας κάρτας, απλά πληκτρολογώντας έναν κωδικό μίας χρήσης. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί και ο ίδιος ο αποστολέας των χρημάτων να προβαίνει στην παραλαβή των μετρητών και ουσιαστικά να κάνει ανάληψη χωρίς κάρτα.
Προϋπόθεση για να στείλει κανείς χρήματα είναι να έχει λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς και χρεωστική κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς, ή κωδικούς πρόσβασης στη winbank, ή πρόσβαση στο Πειραιώς Phone Banking.
Όπως αναφέρει η τράπεζα, η υπηρεσία βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού μυστικού κωδικού μιας χρήσης (Κωδικός Παραλαβής Μετρητών) τον οποίο λαμβάνει ο πελάτης  τη στιγμή που καταχωρεί την εντολή για αποστολή των χρημάτων, και τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη. Η αποστολή των χρημάτων γίνεται από οποιοδήποτε ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, με χρήση της χρεωστικής κάρτας , μέσω της winbank ή μέσω του Πειραιώς Phone Banking Κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο αποστολέας των χρημάτων λαμβάνει τον "Κωδικό Παραλαβής Μετρητών" τον οποίο γνωστοποιεί στον παραλήπτη μαζί με το ποσό που του στέλνει. Στη συνέχεια ο  παραλήπτης επισκέπτεται ένα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς, πατάει το πλήκτρο ENTER (ή ένα από τα 8 πλήκτρα της οθόνης), εισάγει τον κωδικό και το ποσό που στάλθηκε και….παίρνει τα χρήματα.. σημειώνεται επίσης ότι η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και βρίσκεται σε ισχύ όλο το 24ωρο.

Posted by Blogger on 11:21 π.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response