|

Bank of China: Διέκοψε συναλλαγές με ευρωπαϊκές τράπεζες


Η Τράπεζα της Κίνας (Bank of China) σταμάτησε τις ανταλλαγές νομισμάτων και τις συναλλαγές στην προθεσμιακή αγορά συναλλάγματος με αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες λόγω της κρίσης χρέους στην Ευρώπη, δήλωσαν στο Ρόιτερ τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Αν και οι πηγές έκαναν λόγο για αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες, κατονόμασαν μόνο τις γαλλικές τράπεζες Societe Generale, Credit Agricole και BNP Paribas, ενώ η απόφαση της Τράπεζας της Κίνας για τις συγκεκριμένες τράπεζες ελήφθη εν μέρει λόγω της υποβάθμισής τους την προηγούμενη εβδομάδα από τον οίκο Moody's.
Η Τράπεζα της Κίνας σταμάτησε επίσης τις συναλλαγές με την ελβετική τράπεζα UBS, μετά την ανακοίνωση από αυτή της ζημίας ύψους 2,3 δισ. δολαρίων από μη εξουσιοδοτημένες πράξεις υπαλλήλου της, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.  Τόσο η Τράπεζα της Κίνας όσο και οι παραπάνω τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Ρόιτερ.
Μία άλλη κινεζική τράπεζα σταμάτησε επίσης τις συναλλαγές στην προθεσμιακή αγορά επιτοκίων με ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες, δήλωσε πηγή της τράπεζας που δεν θέλησε να κατονομασθεί ούτε ή ίδια ούτε η τράπεζα.
Σύμφωνα με το Ρόιτερ, οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι οι κινεζικές τράπεζες έχουν προστεθεί στις αυξανόμενες γραμμές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που κόβουν την έκθεσή τους στην Ευρωζώνη. Ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας κ. Γίρκι Κατάινεν δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MTV3 ότι η Ευρώπη εργάζεται για να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τραπεζών.
«Έχουμε  και (σ.σ.: πιστωτικό) κίνδυνο χωρών και κίνδυνο κατάρρευσης της τραπεζικής αγοράς, αλλά εργαζόμαστε καθημερινά για να αποφύγουμε αυτούς τους κινδύνους και να δημιουργήσουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερη σταθερότητα».

Posted by Blogger on 8:18 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response